onsdag 12 oktober 2011

Prinsessan Desdemona

Desdemona är en mycket bestämd dam, har det visat sig. Hon vet exakt vad hon vill och inte vill - och hon låter en veta det också.
Om man försöker leka: "Jag kan fånga tassen", så vinner hon varje gång och förloraren får några klösmärken på sin tass.  Kanske har hon precis gjort pedikyr och inte talat om det för förloraren. "Pfffft, se nu vad du gjorde!" Så det leker vi inte mer.

Om man försöker visa henne nåt roligt: "Kom, lilla prinsessan, så ska du få se en kul grej jag har till dig!", och lyfter henne från fönsterkarmen för att visa henne den lilla försvarslösa muslingen, som ligger i ett av rören på klätterställningen. Nej, nej! Prinsessan vill inte bli buren! Hon var ju upptagen med att titta på de dumma hundarna ute i parken och då fattar väl vem som helst, nästan, att "Pffft, jag vill INTE bli buren!!!" och den stackars bäraren fattar inget. Men nu för tiden fattar bäraren precis att prinsessor vill komma och gå själv när de själva vill. Så det lyfts inte mer.

Den här veckan har vi provat en ny meny också i Kungliga Matsalen. Förutom torrfoder och "Kungliga kaninen"s blötmat har det vankats både tonfisk och makrill i tomat och det tyckte prinsessan var ytterst delikat.

Idag ska jourmatten möblera lite i rummet och då blir det nog lite stökigt, men det kan ju också vara spännande, eller...
Tassklappar till er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.